Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollos Anna

anna-top

Namn: Anna

Här håller jag koll till vardags: Bokbloggar på och dagarna går … från Gårda, Göteborg.

Läser helst: Är hyfsat bred i min läsning men får jag välja så blir det romaner och noveller från Afrika och Asien. Gillar att hänga med i det nyutgivna och läser SvBs katalog mycket noggrant.

Läser helst inte: Absolut inte skräck, dystopier och annat som man blir rädd av. Jag är patologiskt mörkrädd. Deckare går bra, konstigt nog, och jag kan gilla en riktigt välskriven en.

Läser just nu: Det rullar på snabbt i min läslista och jag har oftast minst tre böcker på gång samtidigt.  Just nu är det Systerland av Curtis Sittenfeld, Om icke vetekornet av Ngugi Wa Thiong’o och Skuggorna av Katarina Wennstam.

Vad jag har kollat i sommar:  Jag har gjort ett uppriktigt försök få koll på innehållet i mina bokhyllor och läst en salig blandning av vårens utgivning, hyllvärmare och ljudböcker. Kollar gärna på konst också.

Vad jag vill kolla i höst: Jag lyssnar gärna på författare och tittar gärna på babel eller lyssnar på Lundströms bokradio. Louisiana Literature, Bokmässan och Stockholm Literature är kommande evenemang som jag toklängtar till.

Jag har extra bra koll på: Hur man arbetar läsfrämjande i skolan. Full koll på böcker som barn i åldrarna 8 – 12 gillar, har ett boktips (minst) till varje unge. Troligen blir det inte mitt fokus här på kulturkollo men måhända smyger jag in lite, lite sånt också.

Jag har ingen koll alls på: Biografier, sci-fi och fantasy för vuxna.

Jag vill få bättre koll på: Bokmässans tema Brasilien har utmanat mig rejält. Jag behöver definitivt läsa fler texter  från Sydamerika. Sen får jag väl erkänna att vissa genrer väljer jag bort, där har jag nollkoll och är ganska nöjd med det.

Därför behöver jag åka på kulturkollo ibland: Tillsammans är man mindre ensam. Jag gillar att snacka böcker och läsning med många och då är ju kollo fantastiskt. Det är väldans kul att samarbeta med bloggisar som läser andra genrer, har andra tankar som man kan spegla sig i eller utmanas av.

Vad jag hoppas och vill med Kulturkollo.se:  Jag hoppas att det här blir en plats dit man kan titta in och hänga med andra som också gillar böcker, en plats som bjuder in till samtal och väcker läslusten!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

Ett svar på ”Kulturkollos Anna”

Jag har läst två halva böcker från Brasilien, får se till att läsa ut dem i alla fall. 🙂

Stängt för kommentering.