Kulturkollos Linda

Linda

Namn: Linda

Här håller jag koll till vardags:  Gråbo, utanför Göteborg om jag nu håller koll snurrig som jag är. Bloggar också på enligto.se och skriver om bokcirkelsböcker i Fyrahundrafemtio. Sedan är det också meningen att jag ska hålla koll på fem gymnasieklassers läsning under detta läsår.

Läser helst: Samtidsromaner, välskrivna deckare, chick-lit och då helst på engelska, ungdomsböcker. Jag läser det mesta och jag läser mycket.

Läser helst inte: Fantasy om det inte finns en tydlig verklighetsanknytning. Ja, jag vet att det låter som en kontradiktion, men det finns faktiskt mer eller mindre osannolika böcker i genren. Jag läser gärna om Engelsfors till exempel, där det funkar alldeles utmärkt att häxor går på gymnasiet.

Läser just nu: Det här är vår tid av Fanny Härgestam, en reportagebok från Tunisen där vi får möta fyra kvinnor. Tre av dem sitter i det nyskapade parlamentet och en är så kallad martyrhustru. En mycket intressant bok!

Vad jag har kollat i sommar: Hur många e-böcker som går att läsa under en semester. Jag har också undersökt om det går att fixa hus inför försäljning och läsa samtidigt. Svaret är tyvärr nej.

Vad jag vill kolla i höst: Bokmässan och Stockholm Literature, men också en hel rad av alla mycket lockande höstböcker som kommer ut.

Jag har extra bra koll på: Här knackar jante lite på axeln, men jag tycker att jag har hyfsad koll på nya böcker i de genrer jag gillar, (se ovan) dessutom har jag stenkoll på vilken författare som är ihop med vem, bråkar med vem och skiljer sig från vem. Lite pinsamt egentligen, men det tycks fastna utan ansträngning. Tänk om viktigare information kunde göra det också.

Jag har ingen koll alls på: Biografier, fantasy, science fiction, romance osv. osv. Men jag måste säga att min läsning har breddats något väldigt sedan jag började blogga om böcker i januari 2009.

Jag vill få bättre koll på: Klassiker jag missat och författare utanför de litteraturländer jag läser mest från. Jag skulle också önska att jag läste mer reportageböcker och biografier, men det blir väldigt sällan av, troligen för att jag pluggat extra de senaste sju åren. Läsningen är en nödvändig avkoppling och då orkar jag inte alltid läsa koncentrerat.

Därför behöver jag åka på kulturkollo ibland: För att hinna läsa ikapp, så att bokhögarna inte anfaller mig. För att få äran att umgås med andra som är precis lika boktokiga som jag. Det uppskattas inte alltid av andra att boktips och litterära referenser återfinns i varje mening.

Vad jag hoppas och vill med Kulturkollo.se: Jag hoppas och tror att vi ska skapa en plats för litterära samtal och en blogg där vi faktiskt är ett kollektiv, inte bara ett antal personer som råkar blogga på samma plats. Jag ser fram emot att tillhöra en grupp bloggare och den gemenskap det innebär.

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →