Kategorier
Kulturkoll

Bokprata på nätet – går det?

anna-top
Svar: Ja.

Så kort skulle jag kunna vara men eftersom jag gillar att motivera mig så kommer här några tankar.

Jag är en sån som gillar att samtala om böcker, vrida och vända ett varv på en roman eller en novell och plötsligt upptäcka nya sidor hos den. Eller förstärka och fördjupa de saker som jag redan hittat till själv.  Och möjligen, bara möjligen, bli ifrågasatt och utmanad.

Inte alltid hittar jag likar som vill prata med mig i verkliga livet, jag har en tålig familj, ett fint bokcirkelgäng och några intresserade kollegor att bubbla med men ibland så delar inte de riktigt mitt intresse för noveller eller romaner från hela världen. Då finns det fina internätet där. Det fantastiska med bokcirklar och bokprat via nätet är att man kan vara med  oavsett var man befinner sig, man kan hitta kompisar att snacka med på lika villkor och man får grotta ned sig i precis det man vill.

Jag har pratat om både novellsamlingar och romaner på nätet och det har gett mig otroligt mycket. Nu hoppas jag att många vill hänga med på kulturkollo läser och samtala om Maken med oss!

 

 

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.