Pia Printz och bokmässan

Pia Printz driver förlaget Printz Publishing som specialiserat sig på intelligent feelgood. På bokmässan träffar du henne i monter B07:09.

Vad betyder bokmässan för dig?
Bokmässan är lite vad Hedemora Statt var när jag gick på gymnasiet – alla är där 🙂 Jag älskar den känslan. När hela denna bransch, så full av roliga, intressanta människor, samlas under samma tak under fyra dagar i september – då är det som julafton! Det är också en chans att träffa “slutkonsumenten” – för oss som förlag är det ju bokhandeln som är kunden, och vi träffar sällan läsarna. Men på mässan gör vi det, och det är superkul.

Vilket är ditt bästa minne från bokmässan?
En rolig sak var när Anna Levahn, Marthina Elmqvist och jag spelade in vår numera avsomnade podd Horunge på mässan 2012. Intervjuade folk på Park klockan 02 gjorde vi. Inte så moget, men kul. Svitfest med Helena Dahlgren 2010 var kul. Sen var det härligt när Anette Rosvall signerade sin Magnolia Bakery-bok i vår monter 2012 och bjöd på minicupcakes. Mycket populärt, såklart. Men det är svårt att bryta ut händelser; roligast är helheten – alla vänner, mingel, författare, bokköpare… Hela cirkusen!

Hinner du lyssna på författare och delta på seminarier? Har du i så fall spanat in något särskilt framträdande i år?
Nej, tyvärr. Det är så fullt av möten, egna seminarier och monterjobb, så jag ignorerar aktivt bokmässeprogrammet. Men jag kommer verkligen att spana efter Siri Hustvedt i vimlet!

Vad får man inte missa på bokmässan?
Printz Publishings monter, hehe. Nä, men jag tror man ska försöka hinna med så mycket som möjligt, helt enkelt. Se allt, kläm på alla böcker!

Har du några tips till en förstagångsbesökare?
Bli inte förskräckt över köttmuren av människor (om du kommer lör eller sön), om man bara följer trafikrytmen så brukar det bli bra. Sen har jag precis samma klyschiga standardråd som ALLA andra ger (men de är klyschor av en anledning!): bekväma skor, och missa inte räkmackorna!!

Foto: Kristofer Samuelsson

One comment

Comments are closed.