Kategorier
Barnbokskoll Ungdomsbokskoll

Utlottning av Lite mer än en kram

lite mer kram störreAlltså, nej. Det är inte som att vi kommer att stå på Bokmässan och dela ut kramar till höger och vänster (även om det låter snällt). Det handlar om att du kan få chansen att vinna ett alldeles eget och rykande färskt exemplar av Mårten Melins nya bok Lite mer än en kram.

Detta är en bok det pratas om. Melin låter en trettonårig pojke utforska sin egen sexualitet tillsammans med en femtonårig flicka, och han skriver om det utan att konstra, med raka öppna beskrivningar av vad de gör och hur det känns (och hur pinsamt det kanske också är). Det är en sådan där typisk bok som kommer att vandra runt i bibliotekshyllorna och hittas under soffdynorna, bakom gardinerna och på andra listiga platser. Men vem ger vi den till? De 9-12-åringar den är tänkt för? (enligt förlag och biblioteksklassifikation) Äldre? Passa nu på och läs den själv och bilda dig en egen uppfattning!

[box style=”rounded”]Utlottning av Lite mer än en kram
Gör så här: Skriv en kommentar här om att du vill vara med (1 lott) och sprid ordet om Kulturkollos utlottning i sociala medier (FB: 1 lott, Twitter: 1 lott). Om du gör alla delarna så kan du totalt få 3 lotter. Glöm inte att lämna en mejladress i kommentarsfältet så vi kan nå dig. Du har fram till måndag 29/9 kl 16.00 på dig att delta. Lycka till![/box]

 

Av Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av åtta erfarna bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

12 svar på ”Utlottning av Lite mer än en kram”

Jag välkomnar ”Lite mer än en kram”, något att se fram mot nu när höstmörkret smyger sig på. Har också delat på FB. Tackar på förhand om jag skulle ha turen att vinna.

Ulla Olofsson

Vad kul att läsa det här inlägget idag. Min dotter hade ställt sig på kö på bibblan efter boktips i KP helt på eget initiativ och hämtade den idag. Sträckläste hela nu under eftermiddagen men tyckte den var lite konstig och nog ”mer för tonåringar”. Bevisligen lättläst men nog lite för avancerad för en 9-åring :).

Ja, det är nog väldigt svårt att bestämma ålder på målgruppen för den här. 9-åring tänker jag nog också är för ungt. Tonåringar OK, men jag tror kanske att de väljer mer avancerade böcker. När jag läser Melins egen blogg ser jag att han och förlaget tänker att det ska vara för 11-13-åringar, vilket jag tycker verkar perfekt. Men 11-13 finns inte att välja för oss stelbenta bibliotekarier när det ska klassificeras, eller för bokhandeln. Hoppas din 9-åring har upptäckte Melins alla andra böcker också!

Den utlottningen måste jag bara anmäla mig till. Blundar hårt och hoppas på tur. Vore skojigt att ge till mitt 13 åriga barnbarn. Han kommer säkert att uppskatta den boken. Rätt ålder och sedan kan hans 11-årige lillebror läsa boken.

Stängt för kommentering.