Kategorier
Kulturkoll

Att utgå från hemligheter och lögner

Linda

Säg mig en tv-serie när hemligheter och lögner inte är en stor ingrediens. Jag tror att det blir svårt. Vissa serier fokuserar dock mer på det än andra. Revenge är en sådan serie, där allt går ut på att Emily Thorne beger sig tillbaka till sitt barndomshem för att hämnas de som lurade hennes far många år tidigare. En efter en söker hon upp dem och hämnden planeras in i minsta detalj. Helt klart passeras gränsen för vad som är okej gång på gång.

Trots att historien är otrolig och Emily Thorne inte sällan är osympatisk, vill jag gärna följa hennes jakt på sanningen. Fadern offrades för att bibehålla familjen Graysons goda rykte och dog när Emily var liten. Sedan dess ses han som en brottsling och det handlar inte bara om att hämnas, utan att ge sin far upprättelse. Vi bjuds på en orgie i hemligheter och lögner och det blir vara värre för varje avsnitt.

Egentligen tappade jag bort serien Revenge då den tredje säsongen inleddes och den största hemligheten inte längre stod i centrum. Där borde tv-serier avslutas, när ursprungsidén genomförts. Ändå vill jag rekommendera serien för er som inte sett den förut. I alla fall de två första säsongerna, men det gäller att du gillar skruvade karaktärer, för det finns det helt klart gott om. Det är rätt skönt att de är så knäppa, för då behöver jag inte oroa mig för dem lika mycket. Hemligheter och lögner i serier med “vanliga” karaktärer mår jag bara dåligt av. Som otrohet till exempel, det har jag svårt att ta även i serier. Är det dessutom i en familj som jag tycker om blir det extra jobbigt. Tummen upp för mer skruvade serier alltså, för distansens skull.

Vilken tv-serie om hemligheter och lögner vill du rekommendera?

Foto: Samah R  (CC BY ND 2.0)

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

2 svar på ”Att utgå från hemligheter och lögner”

Gillar fortfarande Revenge, det känns som om den startar om på nytt nu.
Men som du säger är det många serier som bygger på detta med hemligheter och lögner. Trots det kan jag inte komma på något bra tips just nu.

Stängt för kommentering.