Vad som faktiskt händer under filten (fast jag inte vill)

carolina-top

Idag är det fredag. Fredagskvällar är de bästa! Vi äter alltid lite extra gott då. Oäkte maken och jag dricker rödvin till maten. Hela helgen är kvar – och oj, vad jag ska göra mycket! Sett så där ifrån en fredagskväll är helgen oändlig. Det ska sovas, det ska göras nyttiga saker, det ska säkert köras barn hit och dit, det ska kanske pysslas i trädgård, träffas folk…men framför allt ska det LÄSAS. Det är egentligen det helger är till för – de ska innehålla lästid. Och de där eonerna med lästid börjar då alltså på fredagskvällen, efter middagen och jobbveckan och det där glaset (eller glasen) med rödvin. Åååå….myyyys…bra bok, livet är underbart.

Vad händer då? VARJE fredag? Mitt i prime-time-lästid?

Jo. Detta:

Så här gullig är definitivt inte jag när jag sover. Det är mer snark och snork och dregel över det hela.
Så här gullig är definitivt inte jag när jag sover. Det är mer snark och snork och dregel över det hela.

Jag somnar.

Varje fredagskväll. Det går inte att stå emot. Jag KAN inte. Ögonen bara faller igen, och så ligger jag där ful-snarkandes i min läsfåtölj. Igen.

Tänker nästan alltid precis innan att ”äsch, det går ju ändå inte att koncentrera sig – kanske om jag sover en liten stund bara? 15 minuter eller så? Så blir jag pigg sen?”

Den taktiken funkar aldrig som jag tänkt mig. Ändå provar jag den varenda jämra fredagskväll. Tyvärr också en hel del lördagskvällar. Och tisdagar. Och onsdagar med.

Det dumma är att på söndagskvällar är jag hur pigg som helst, har sovit ut under helgen och kan sitta med en bra bok till långt efter midnatt. Varpå måndagsmorgonen blir ett elände, sömnskulden byggs på inför veckan…och så, PANG så ligger jag där igen nästa fredag. Lika trött.

Snork.

 

Foto: sleeping beauty av Amanda Tipton (CC BY-NC-ND 2.0)

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →

7 tankar på “Vad som faktiskt händer under filten (fast jag inte vill)

  1. ha, gör nästan exakt samma sak, fast det handlar om att jag tänker kolla ikapp veckans tv-serier. ”Nu äntligen” och så slutar det med att man ligger i soffan och bara TV:n är vaken.

  2. Känns skönt att veta att jag inte är ensam om att ligga där och sova bort kvällen… 🙂

  3. Talade idag med mina elever om vikten av igenkänning när man skriver till exempel krönikor och blogginlägg. Ska nog visa dem det här inlägget. Eller förresten, det kanske mest är jag som känner igen mig. 😉 Skillanden är bara att jag gett upp läsning på fredagarna, men de andra dagarna i veckan blir det lätt så här. Detsamma om jag försöker lägga mig i sängen och läsa. Funkar aldrig.

    1. Nä, att läsa i sängen har jag fått ge upp för länge sen. Det är bara om jag är sjuk jag kan läsa där. Synd, för det är en skön plats att läsa på.

  4. Det låter som jag. Tjugofem (!) år gammal somnar jag ofta kl 20, 21 om fredagskvällarna (och lite för tidigt även måndag-torsdag om jag har otur). ;O

    1. Ack, ack, ack, hur tidigt kommer du inte att somna när du når min aktningsvärda ålder? Om du redan somnar vid åttatiden? 😉

Kommentarer är stängda.