Kategorier
Kulturkoll

Håll bollen rullande, Klabbe!

lyran-top

Sorgen nu är en del av glädjen då. Så löd en rad ur en dödsannons efter en kär arbetskamrat, som avled för några år sedan. Jag har därefter ofta tänkt på de orden, sorg och glädje hör samman, oundvikligen. Och idag är det sorgen över Klas Ingessons bortgång som påverkar många av oss. Det är ju så svårt att tro att våra hjältar ska kunna drabbas av sjukdom och dö. Som vi vanliga. För mig var Klas Ingesson en av de stora hjältarna. Jag har älskat fotboll nästan så länge jag kan minnas och stordådet 1994 minns jag som om det var igår. Den omtumlande glädjen vi kände då har idag förvandlats till sorg. Men minnena har vi kvar och i dem springer Klas Ingesson fortfarande mer än alla andra och kämpar till sista blodsdroppen. Vila i frid brukar man säga och visst kan även en stor hjälte behöva vila. Men jag ser framför mig hur Klas Ingesson springer omkring i himlen på den mest perfekta av alla gräsplaner lattjandes med storheter som Grenoli och Nacka. Håll bollen rullande, Klabbe!

Av Lyran

Personifierar begreppet slalomläsare, har ofta fyra-fem böcker på gång samtidigt. Läser i badkaret och lyssnar på ljudböcker i bilen. Gillar att läsa klassiker och romaner som utmanar min förmåga till inlevelse och förståelse.

Ett svar på ”Håll bollen rullande, Klabbe!”

Klas Ingesson var en stor idol. Var grymt sur när syrran fick en VM-tröja med Glenn Hysén 1990, men jag blev utan då det inte fanns någon med Klabbe. Skandal tyckte jag då. Visst var han en av de stora!

Stängt för kommentering.