Kulturkollo recenserar v 47

helena-top

Vissa av oss läser massor under hösten – andra nästan ingenting. Undertecknad har inte skrivit några recensioner alls under veckan som gått men mina fina Kulturkollovänner har gjort det (och inte minst Carolina som är inne i ett härligt läsflow) . Tidigare ”Kulturkollo recenserar” och recensioner gjorda enkom för Kulturkollo finner du i menyraden ovan.

Veckans tema här på Kulturkollo är Dystopi, apokalyps och jordens undergång, vilket kanske inte direkt har återspeglats bland våra recension då vi bland annat har fått ta del av säsongens första (?) ”jul-lit”, några spänningsromaner, relationsromaner, ett par historisk romaner och någon detektivroman. Det är i själva verket endast ett par som kvalar in på dystopilistan och den ena handlar om zombies på Jamaica och den andra om en osynlig vägg och en apokalyptisk tillvaro.

Vill du läsa mer så klicka dig vidare i listan som följer:

Christmas For One av Amanda Prowse (Lotta)

Lewismannen av Peter May (Anna)

Ljus som varit dolt av Hanna Höglund (Carolina)

The Secret Place av Tana French (Linda)

A Plague of Zombies av Diana Gabaldon (Carolina)

Vi av David Nicholls (Lotta)

Demondeckarna av Johan Sjöberg (Carolina)

Rosornas krig – Stormfågel av Conn Iggulden (Helena)

Kanske ihop av Johanna Lindbäck (Carolina)

Nätter i Reykjavik av Arnaldur Indridason (Anna)

Sista stridens bok av John Stephens (Carolina)

En som vill ha hare till frukost måste jaga om natten av Anna Hedlin (Helena)

It’s Not Me It’s You av Mhairi McFarlane (Lotta)

Väggen av Marlen Haushofer (Anna)

The Daughter of time av Josephine They (Helena)

Ruin and Rising av Leigh Bardugo (Carolina)

 

 

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →