Kategorier
Kulturkoll

Veckans tema – Dystopi, apokalyps och jordens undergång

helena-top

Ny vecka, nytt tema och den här gången gör vi en tvär sväng, igen. Nu tar vi tjuren vid hornen och går rakt in i novembermörkret! Kulturkollo bjuder denna veckas tema: Dystopi, apokalyps och jordens undergång.

Det blir alltså dystopier för hela slanten, det blir ungdomstrilogier och filmer och allmänt härligt elände.

Det blir reflektioner kring dystopiernas anatomi och vanligaste teman, vi kommer konferera om en klassiker i nyutgåva och så fördjupar vi oss i ungdomsdystopiernas säregna värld. Och så blir det tipslistor!

Häng med in i dystopiernas värld, där vi får slåss för rättvisa och överlevnad tillsammans!

Foto: Saint-Girons – 20130108 (5) av Olybrius [CC BY-SA 3.0]

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

4 svar på ”Veckans tema – Dystopi, apokalyps och jordens undergång”

Och vi får följa dig också med spänning när vi lyckas pricka in samma tema, kul!

Stängt för kommentering.