Slut på hjärta och smärta

Lotta
Nu är det slut på hjärta och smärta för den här gången. Veckans tema om kärlek, romantik och hjärtesorg har bjudit på en hel del fin läsning.

Här på Kulturkollo har Carolina skrivit om njutningen av att läsa Barbara Cartland och listat kärlekscitat. Fanny har listat kärleksfilmer, Helena har skrivit om hjärta och smärta på ett halvt ark papper och om tvångsmässig kärlek i tv-serier. Lyran har berättat om Werther och Singoalla och Linda vill att det ska pirra ordentligt. Lotta har listat dysfunktionella kärlekspar och skrivit om kärlek mellan fiskpinnarna. Anna har skrivit om kärlek i novellform och recenserat David Nicholls nya roman Vi.

Veckans utmaning bestod i att berätta om ett favoritkärlekspar – en svår utmaning eftersom det visade sig inte vara helt lätt att begränsa sig och bara välja ett par. De här deltog i utmaningen:

Linda

Hanna (den läsande kaninen)

Anna

Sara Pepparkaka

Carolina

Fanny

Helena

Castor

Det var kul att se så många udda och oväntade tips, där tänkte ni allt till allihopa! Är dock lite förvånad över att inte en enda nämnde Elizabeth Bennet och Fitzwilliam Darcy, så nu har jag nämnt dem i alla fall.

I morgon är det ny vecka och nytt tema – häng med oss då!