Jul:ish sådär:ish

helena-top

Det är inte det att jag inte kan njuta av sociala sammankomster eller att jag inte skulle gilla tända ljus och gnistrande stjärnor. Jag har inte heller något emot att dricka glögg, käka julmat i alla fall en gång eller ta emot ett paket eller två. Jag har inget principiellt emot granen när den väl står där färdigklädd och grann och inte heller skinkan när sambon gjort den. Det är en oemotståndlig nostalgipuff man får sekunden innan barnen öppnar sina julklappar, när de väl är ältade, diskuterade, panikinköpta och panikinslagna. Bara för att jag har svåra antikänslor mot allt annat så kan jag ändå stå och dansa och sjunga med i julmusik(!) – OM jag inte tänker mig för och snabbt stänger av/byter kanal. Trots min inre grinchen, som gör sig allt mer påtaglig så här års – har undertecknad satt samman en julspellista, som jag kallat ”Grinchens julmusik 2015”. Den är faktiskt väldigt ogrinchig och rent av julig.

Dela gärna din lista i kommentarerna, så kanske vi (ni) i rent av vänder en julskeptiker eller två och så delar vi julmood med varandra.

 

Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Visa alla inlägg av Fanny →

4 tankar på “Jul:ish sådär:ish

Kommentarer är stängda.