Kategorier
Kulturkoll

Zombieland – ett apokalyptiskt filmtips inför kvällen

helena-top
I behov av ett lättsamt filmtips om zombieapokalypsen? 

Om du inte räds blod eller zombiehumor eller Woody Harelsson så tycker jag att du ska lägga en och en halv timme på Zombieland. Det gjorde jag förra helgen och det var riktigt ”trevligt”. Jag satt åtminstone kvar i soffan efteråt och skrattade i tio minuter åt en synnerligen dråplig sak som hände (vi kan prata om det sen när du sett filmen), det är ett gott tecken.

Det är ingen Oscarskandidat och den tar ingenting på allvar, den är till och med rätt fånig. Men den har tuffa tjejer, noll sentimentalitet och så har den Bill Murray. Behöver jag säga mer?

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.