Veckans tema – Prisa, prisade, prisat

lyran-top

Då var det dags för en ny vecka och ett nytt tema igen. Visst går veckorna orimligt fort? Idag presenteras dessutom Augustprisvinnarna och vi spinner vidare på detta med ett tema som handlar om priser av alla de slag.

Själv har jag mest koll på Nobelpriset, Augustpriset, Bookerpriset och Bailey’s Woman Prize for Fiction. Men det utdelas ju även olika priser för barnböcker, för musik, för TV-serier och så Oscarsstatyetter så klart. Vi får väl se hur mycket vi kommer att kunna täcka den här veckan och vi hoppas att ni hjälper oss och berättar om era favoritpriser och favoritpristagare.

Vi kommer som vanligt att ha en utmaning i morgon, under veckan kommer det att bli någon lista över pristagare och lite andra inlägg. Dessutom blir det en utlottning av en fantastisk roman – häng med!

Foto: Sören Andersson. Auguststatyetten, gjord av konstnären Mikael Fare.

Lyran

Personifierar begreppet slalomläsare, har ofta fyra-fem böcker på gång samtidigt. Läser i badkaret och lyssnar på ljudböcker i bilen. Gillar att läsa klassiker och romaner som utmanar min förmåga till inlevelse och förståelse.

Visa alla inlägg av Lyran →