Slut på dystopi, apokalyps och jordens undergång

helena-top
Veckans tema Dystopi, apokalyps och jordens undergång går med detta inlägg i mål. Jag har älskat varje sekund av det fiktiva deppandet men det är onekligen lite skönt att gå vidare nu, mot ljusare tider…

Det har blivit en del inlägg under veckan: Carolina skrev om ungdomsdystopier. Fanny konstaterade att november är som apokalypsen själv. Jag gjorde en lista över tio riktigt bra dystopier, tipsade om apokalypsrullen Zombieland och skrev om filmen Mockingjay 1 före och efter tittningen. Anna, Lyran och jag konfererade om fantastiska Väggen. Lotta tipsade om två riktigt bra böcker och Linda skrev om sin favoritdystopi, På stranden.

Och så bad jag om hjälpa att välja nästa dystopi till läsfåtöljen och ert val föll på Oryx & Crake. Bra val tycker jag, jag återkommer med en rapport längre fram.

Veckans utmaning, att rädda böcker (eller annat kulturellt) undan den alltid så censurgalna i dystopiska regeringen, var svår men vi gjorde ett försök:

Linda

Anna

Carolina

Helena

Och bloggen bakbokmat hängde på temat och skrev ett inlägg om två dystopier.

I morgon är det ny vecka och nytt tema – häng med oss då!

 

Foto: “Sonnenaufgang mit As” by Simon Eugster —Simon 14:29, 5 July 2006 (UTC) – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

One comment
  1. Tack för att jag peppades att läsa Väggen. Det var en upplevelse utanför det vanliga! Annars är temat inte riktigt min kopp te … Läser sällan i genren, så många böcker så lite tid 🙂

Comments are closed.