Sommarboken #dennadagenbok

linje-ulrica

Om allt går väl så börjar jag min semester när den här arbetsdagen är slut. Fem lyxigt lediga veckor tillsammans med familjen. Jag vet redan nu att det kommer ett par tillfällen under de veckorna då jag måste bryta semesterläget och jobba några timmar, men det försöker jag att låta bli att tänka så mycket på och försöker gå in i sommarstämning.

En bok som jag återkommer till och som jag läser om nästan varje sommar är Tove Janssons Sommarboken. Den andas sommar och semester för mig och det känns därför extra bra att tipsa om den idag. Det är en lågmäld berättelse som kan läsas som en roman, eller som en novellsamling, eller som en samling texter att läsa i – lite här och lite där – som de faller sig. Texterna hålls löst samman av flickan, farmodern och deras sommar i den finska skärgården. Har du missar denna lilla pärla är det hög tid att åtgärda det.

3 comments
  1. Har du någon favoritdel att tipsa om? Jag försökte läsa Sommarboken i fjol men kom inte riktigt in i den. Det är ju en bok man verkligen skulle vilja tycka om

    1. Ledsen för sent svar på din fråga. Jag har inget riktigt bra tips. Jag tycker mycket om hela.

  2. Tack för svar. Jag hade tydligen redan myrat den, så den fick ingen andra chans. På semester i UK har jag istället hittat “Summer” av Laurie Lee. Makalöst vackert skriven, och ännu tunnare än “Sommarboken”. Finns i pocket för en motsvarande två Magnum

Comments are closed.