Utlottning av Pär Lagerkvist: Dvärgen

Tomas Bannerhed tipsar idag Kulturkollos läsare om en fin svensk författare som fått nobelpriset. 1951 erhöll svensken Pär Lagerkvist nobelpriset i litteratur och för att göra vår temavecka lite extra festlig så kommer här en utlottning av hans, inte lika festliga, roman Dvärgen. Läs gärna Lyrans text om den och var sedan med och vinn!

För att delta så skriver du en kommentar här hos oss och tipsar om din nobelpristagarfavorit. Vilken av alla pristagare vill du rekommendera och varför? Delar du på Facebook eller Twitter så får du extra stor chans att vinna ett av de tre exemplaren som vi har i potten. Utlottningen håller öppet fram till söndag den 30/11 kl 12.00 och vinnarna presenteras här på Kulturkollo samma kväll kl 20.00. Passa nu på och var med och vinn en svensk klassiker!

Tack till Brombergs Förlag som skänkte böckerna.

Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av nio bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.

Visa alla inlägg av Kulturkollo →

17 tankar på “Utlottning av Pär Lagerkvist: Dvärgen

  1. Du är med i utlottningen – har du någon nobelpristagare som du läst som du vill rekommendera?

  1. Du är med – Modiano ska vi prata om i vår samläsning som börjar på måndag. Hoppas du hänger med på det!

 1. Jag är med i utlottningen då jag faktiskt inte tror att jag läst Dvärgen, konstigt nog…
  Jag gillar många nobelpristagare, Camus är en favorit, han är lite svår men nyskapande, och även Müller, för språket som gnisslar och ger tuggmotstånd.

  1. Kul att du är med! Varken Camus eller Muller hör till mina favoriter, jag har nog helt enkelt haft lite svårt med det gnissliga språket …

 2. Hej!
  När jag gick i gymnasiet fick jag upp ögonen för Orhan Pamuk långt innan han blev tilldelad nobelpriset. Jag hann plöja igenom nästan alla hans böcker innan han blev nominerad. Jag må ha varit i ung ålder när jag läste böckerna; i flera av dem har nog djupet gått mig förbi. När jag nu tänker efter så har romanerna ändå lämnat ett sår i mig, något varigt, som jag gärna river upp och gräver vidare i. Nu får jag ta fram böckerna igen. Läs gärna Pamuk, men låt det ta sin tid.

 3. Jag är gärna med och tävlar då jag läst på om hans författande efter fredagens bokbloggsjerka om nobelpristagare och blivit riktigt nyfiken. Jag vill tipsa om Selma Lagerlöf – en kvinna som var långt före sin tid på många sätt och samtidigt en väldigt skicklig iakttagare av sin samtid.

Kommentarer är stängda.