9. Årets julklapp

helena-top
Julklappar, presenter… Just nu är det många som knåpar på listor över det de önskar sig mest av allt eller det de ska köpa och göra och ge till dem de gillar mest av allt. I denna tisdagsutmaning tänkte vi att vi ska hjälpas åt med inspirationen.

För mig är årets julklapp alltid en bok. Till alla, oavsett om de gillar att läsa eller inte – med rätt bok kan alla ändra sig. Böcker är också det jag önskar mig men som ingen vågar köpa till mig om jag inte är löjligt specifik (vilket jag har förståelse för med tanke på min rätt digra boksamling), så jag är vanligtvis löjligt specifik… 

Jag pysslar en hel del med att hitta rätt böcker till rätt läsare i mitt jobb som bibliotekarie, det är lite det som är mina skills. Men ibland går även den bäste bet och då är det skönt att kunna ta till de säkra korten. I min värld finns det två säkra kort som passar så gott som alla. Det enda negativa är att man bara kan ge bort dem en gång till varje person…

En man som heter Ove  av Fredrik Backman brukar gå hem hos de som gillar att skratta eller gråta tillsammans med en bok, den berör. En nackdel är att den numera är läst av väldigt många men det finns säkert någon i bekantskapskretsen som inte hittat den än.

Expeditionen. Min kärlekshistoria  av Bea Uusma är också en sån där bok som passar alla men som ingen tror i förväg att den ska vara något för dem. Perfekt julklapp alltså. Jag blir nästan lite tårögd vid tanken att få ge någon lyckan att utan förväntan slå sig ner i läsfåtöljen med denna på juldagen.

Nr_9Vad är årets julklapp enligt dig? Vad önskar du dig mest av allt och vad skulle du vilja ge? Rimma gärna om julklappen också, om du gillar sånt.

Svara i en kommentar, eller på din blogg. Länka gärna ditt inlägg hit och/eller lämna en kommentar, så att vi hittar dit. Och har du svårt att hitta på något är du välkommen till Julakutenvår facebooksida där vi står beredda att bistå med såväl klapptips som rim.

 

 

Bild: ”Red Christmas present on white background” av Petr Kratochvil. Licensed under Public domain via Wikimedia Commons.

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

3 tankar på “9. Årets julklapp

      1. Nu lät jag väldigt osjälvisk här, jag tackar förstås inte nej till en bok eller två om det skulle råka bli så.

Kommentarer är stängda.