Kategorier
Romankoll

Läs Kvinnor och äppelträd med oss!

carolina-top

Efter jul och nyår är det dags att sätta igång nästa samläsning här på Kulturkollo. Du är hjärtligt välkommen att läsa och vara med och diskutera Kvinnor och äppelträd av Moa Martinson!

Kvinnor och äppelträd är Moa Martinsons debutbok, och den gavs ut 1933. I den får vi läsa om starka kvinnor, slit mot fattigdom och förnedring, karlar som super, stadsmiljö och landsbygdsmiljö. Om skam och stolthet och om kvinnors och mäns olika livsvillkor.

Klart du vill vara med och läsa (eller läsa om?) denna svenska klassiker! Vi diskuterar den i vår facebookgrupp Kulturkollo läser med start 5 januari, så om tomten har med boken till dig i säcken så blir det perfekt läsning fram tills dess.

Välkommen!

 

Foto: apple tree in full bloom av rosipaw (CC BY NC SA 2.0)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.