Läs Kvinnor och äppelträd med oss – nu kör vi igång!

carolina-top

Nu hoppas jag att alla ni som är med på samläsningen av Kvinnor och äppelträd av Moa Martinson är i full gång med läsningen, för i morgon kör vi igång med diskussionerna av boken på facebookgruppen Kulturkollo läser! Jag lägger in några inledande frågor att diskutera, men vem som helst i gruppen får förstås också lägga in frågor och funderingar.

Kvinnor och äppelträd är Moa Martinsons debutbok, och den gavs ut 1933. I den får vi läsa om starka kvinnor, slit mot fattigdom och förnedring, karlar som super, stadsmiljö och landsbygdsmiljö. Om skam och stolthet och om kvinnors och mäns olika livsvillkor.

Välkommen!

 

Foto: apple tree in full bloom av rosipaw (CC BY NC SA 2.0)

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →