Kategorier
Kulturkoll

Tisdagsutmaning – tipsa oss!

anna-top

Antingen finns de inte, eller så har jag inte hittat dem? De riktigt bra fiktiva skildringarna av idrott alltså.

Min egen bästa gren är förstås att se sport på TV och jag är inte ensam. Sport är en stor folkrörelse i vårt land och många ägnar stor del av sin fritid till att idrotta eller  hänga med i sportnyheterna. För en del är det särskilda laget hela livet och för många är gemenskapen på läktare eller framför TV-sändningen veckans höjdpunkt. Slit, målmedvetenhet, gemenskap. Lycka och besvikelser  – perfekt att bygga bra historier kring kan tyckas?

I barn och ungdomsböckerna finns sport ofta med, men sedan då? Jag tror inte att jag har läst en enda roman eller sett en enda pjäs som vänder sig till vuxna där sportutövande eller intresset för sport haft huvudrollen. Finns där spännande böcker, pjäser, diktsamlingar? Hjälp oss på Kulturkollo att samla ihop en lista över skildringar med idrott i centrum!

Kommentera gärna här och om ni svarar i egen blogg så länka gärna så att vi hittar fram till era svar.

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

34 svar på ”Tisdagsutmaning – tipsa oss!”

Haruki Murakami och Vad jag pratar om när jag pratar om löpning. Murakami har sprungit 27 Marathon. Boken är förstås inte helt fiktiv eftersom den är självbiografisk, men det är ju ingen fackbok iaf :-).

Det är toppen att tipsen kommer från alla håll. Jag har inte läst men maken har och han gillade den mycket.

Vi har ju den fantastiska Lionel Shriver som skrivit en av mina favoritböcker Dubbelfel där det handlar om tennis på elitnivå. Fast egentligen handlar det om äktenskapet. Och tennis. Hur som helst, riktigt bra. Och i hennes Dagen efter finns det med en hel del snookerspelande.

Sedär – ytterligare en tennisbok. Jag älskar ju Shriver men har inte läst den.

Den menar min man är den enda bok någonsin som närmat sig en rättvis bild av hur det är att vara supporter.

Stängt för kommentering.