Nu är vi igång

Linda
Den här veckan har vi sparkat igång 2015 rejält på Kulturkollo, men temat Löften, önskningar och nystart. Vi är också i full gång med årets första samläsning i gruppen Kulturkollo läser på Facebook. Det är Kvinnor och äppelträd av Moa Martinsson som gäller.

En sak som hör det nya året till är kalendrar och Anna tipsade om några riktigt fina sådana och ett gäng anteckningsböcker som passar den, som liksom jag, väljer kalender efter skolår. Fanny kör på löften och lovar att läsa under 2015. ”Bara” läsa, vilket kan vara svårt nog när livet går på högvarv. Hon lovar också att möta kultur med glädje. Anna lovar istället att ägna kulturen mer tid i år och hon har redan börjat med att se Tartuffe på Göteborgs stadsteater.

Varje vår kommer ett helt gäng nya böcker ut och Carolina har självklart koll på vilka barn- och ungsböcker som kommer att bli favoriter i vår. En riktigt bra ungdomsbok som kom ut 2014 är Onanisterna av Patrik Lundberg, som Linda recenserar. Den passar definitivt in i veckans tema. Just nystart är ett ganska vanligt tema i böcker, filmer och tv-serier och när publiken är ungdomar handlar det ofta om att byta klass och/eller skola. Det skriver Linda om här.

Även Helena tipsar om böcker som kommer i vår, som hon verkligen ser fram emot.

Veckans tisdagsutmaning handlade om kulturella löften och tips på kultur som anknyter till löften, önskningar och nystart på något sätt. Ett helt gäng svar fick vi och du kan läsa dem genom att klicka på länkarna nedan:

Yllet yrar

Bokdivisionen

Annas bokbord

Ladys library

Ellens Bokskafferi

Dark Places

Carolina läser

Fiktiviteter

enligt O

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →