Året börjar med ett oskrivet blad

anna-top

Den där tanken på att människan föds som en tabula rasa har jag lite svårt att köpa men när det kommer till att skaffa en, två eller många fina anteckningsböcker till ett nytt år så är jag absolut med på noterna. Visst vill man vända blad, börja på nytt och ha ett oskrivet papper framför sig?  Det är ju en veritabel sanning att bara man har något vackert att skriva på/i så kommer det nya året att bli sådär fantastiskt organiserat, välordnat och löpa på friktionsfritt. Arbetslivet och studierna gör sig själva, familjelivet löper som en väloljad maskin och den där novellen som vill bli skriven skriver sig självt. Bara tanken på en fin kalender från Bookbinders Design, en färgglad anteckningsbok från Daycraft, en vacker bok från Marimekko eller en resekalender från Moleskin gör mig knäsvag. Doften, doften när man öppnar en ny anteckningsbok. Den är oslagbar! Fin penna till så är lyckan total. Vill man ha något fint på väggen så finns alltid Mumin och har man längre projekt så passar en femårs-dagbok eller kanske en läderinbunden klenod från Adnotambooks

Ja, ja men, temat för veckan handlar om nystart. Klart att man måste ha en ny anteckningsbok!

PS. Marie Hermansson har skrivit en roman med titeln Ett oskrivet blad. Rekommenderas.

 

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →