Kategorier
Kulturkoll

Dagens namn: Johanna

Det slog mig att vi faktiskt inte har någon Johanna på Kulturkollo, även om vi haft det. Det fanns en tid då alla bokbloggare hette Johanna. Eller i alla fall på vår vänblogg Bokhora. Johanna kanske inte är det vanligaste författarnamnet, men i bokbloggarvärlden passar man ypperligt in om man heter just Johanna. Idag är Bokhora något decimerad och det finns endast en Johanna kvar. Däremot finns det en annan Johanna som man ju måste tipsa om i fall någon mot all förmodan lyckats missa denna eminenta kulturkvinna. Hon är inte bara påläst och oerhört allmänbildad. Hon är även kompetent, trevlig som få och en stilikon som matchar naglar med kläder som ett proffs. jag pratar naturligtvis om Sincerely Johanna som ett kort tag bloggade även för Kulturkollo. Hon producerar videos på tuben om ditten och datten och dessutom har hon ett nyhetsbrev som jag medvetet valt att inte skriva upp mig på för att slippa känna mig avundsjuk på allt kul som händer i storstaden och allt kul man hinner med om man inte fajtas med tre kids varje dag.

En annan Johanna är Johannas deckarhörna. även denna Johanna är oerhört produktiv och läser och skriver som bara den. Hon är dessutom seriös som bara den och läser inte bara deckare även om namnet antyder det.

Heter du Johanna? Enligt SCB finns det 73 067 Johanna i Sverige och 34027 med det som tilltalsnamn så chanserna är ju rätt stora att i alla fall någon av er därute går under namnet Johanna.Lägger man till att vi är i bokbloggarsvängen så ökar ju chanserna ännu mer.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

3 svar på ”Dagens namn: Johanna”

Vilken ära att få så fin hyllning såhär på namnsdagen och allt. När jag var liten sa jag alltid att jag skulle byta namn till mitt mellannamn Eva när jag blev stor för ingen vuxen hette Johanna. Det var dock väldigt vanligt namn sådär mitten och slutet av 80-talet. Sen när jag blev äldre så upptäckte jag att det visst gick att heta Johanna som vuxen och i bokbloggarsfären har det visat sig vara en riktigt hit. 😀

Stängt för kommentering.