Dagens namn: Magdalena och Madeleine

carolina-top

Dagens namn är Magdalena och Madeleine, och jag väljer att följa vägen från Magdalena, och den leder mig till P.G Wodehouse.

Hur då?

Jomen självklart:

Först drar mina tankar iväg till Magdalen College i Oxford. Det finns ett Magdalene College i Cambridge också, men det verkar inte ha frambringar lika många kända personer? Magdalen College i Oxford har en lång rad kända ”fellows” (om jag förstår det rätt så är fellows olika titlar över grundutbildningarna och är anställda av universitetet), bland andra C.S. Lewis (Narnia!) och Seamus Heaney (nobelpristagare litteratur 1995).
Och så då detta: att en viss Bertie Wooster tydligen ska ståta med en examen från just Magdalen Collage. Det hjälps inte – han behöver ändå ständigt hjälp och råd från den kloke Jeeves. Vi pratar alltså om Bertie Wooster och hans betjänt Jeeves i P.G. Woodehouses böcker, som absolut ska läsas om man tycker att man behöver en rejäl nypa väldigt engelsk humor.

Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Visa alla inlägg av Carolina →