Kategorier
Kulturkoll

Att knacka hål på det invanda

[quote]Nyårsfyrverkerierna har slutat att lysa upp natthimlen och champagneflaskorna är urdruckna. Kvar finns alla fromma förhoppningar och löften: Jag ska sluta röka, jag ska börja motionera, jag ska bli bättre på det ena eller andra. Men snart smyger sig vardagen på och allt går åter sin gilla gång.[/quote]

Bryt mönster, bryt vanor, börja om. DN skriver om Peter Hassméns bok Nystart – Din väg till en bättre liv, där han konstaterar att det är bra med förändring. Själv drog han till Australien efter en skilsmässa och riktigt så drastisk måste en kanske inte vara, men visst kan det vara nyttigt att inte alltid låta livet bara lunka fram i samma riktning. Varför inte någon gång välja “the road not taken”.

Veckans tisdagsutmaning handlar dels om nya vägar, men också om kultur fylld av nystart, önskningar och löften.

1. Berätta om något annorlunda du planerar att göra nästa år. Det kan, men behöver inte ha någonting med kultur att göra.

2. Berätta om en bok/film/tv-serie/pjäs eller något annat kulturellt som på något sätt handlar om nystart, önskningar och löften.

Svara i en kommentar, eller lämna en länk till ett eget inlägg.

 

 

Photo by Elizabeth Kay on Unsplash

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

14 svar på ”Att knacka hål på det invanda”

Stängt för kommentering.