Kategorier
Evenemangskoll

Dags för ny bloggstafett

Linda

Vi på Kulturkollo vill bjuda in till en bloggstafett på Internationella Kvinnodagen den 8e mars. Vi hoppas att vi tillsammans under en dag kan lyfta fram de kvinnor som inte fick plats i historieböckerna, de som aldrig fick de stora litteratur- eller filmpriserna, de som tog plats, de som inte gjorde det, de som gjorde skillnad då och de som gör det nu. Under ett dygn ska vi fylla bloggosfären med porträtt av kvinnor som betytt något extra för oss och andra. Har du en egen blogg är du hjärtligt välkommen att delta, har du det inte men ändå vill skriva får du mer än gärna skriva ett gästinlägg här på Kulturkollo.

Ditt inlägg ska på något sätt lyfta fram en eller flera kvinnor som haft betydelse för dig. Verkliga, fiktiva, levande, döda, någon känd eller någon du känner.  Det får gärna ha en kulturell anknytning, men det är inte nödvändigt. Det finns inte heller något krav på att inlägget egentligen handlar om kvinnodagen och behöver inte alls vara politiskt, snarare är det bra om det inte är det. Det viktigaste är att lyfta fram kvinnor som gjort skillnad för en eller många människor. Självklart är det totalt ointressant vilket kön du själv har.

Förra gången jag ordnade en bloggstafett på Internationella Kvinnodagen 2012 deltog 48 bloggare och jag hoppas att vi blir minst lika många i år. Maila ditt intresse till linda[at]kulturkollo.se senast torsdag 5/3. Jag behöver namnet på dig (förnamn räcker gott) och din blogg, samt en länk till densamma. Dagen därpå får du ett mail med en publiceringstid för ditt inlägg och en länklista med de andra deltagande bloggarna. Publicera gärna listan på din blogg, så att läsarna hittar till oss alla.

Vill du gästblogga på Kulturkollo, meddelar du det senast torsdag 5/3 och då jag behöver läsa din text i förväg vill jag ha den 6/3. Bifoga gärna en kort presentation av dig själv, som vi publicerar tillsammans med inlägget.

Har du några frågor går det alldeles utmärkt att ställa dem i en kommentar eller att maila. Släpp nu allt vad prestationsångest heter och häng på. Det brukar vara riktigt kul att läsa inlägg inom samma tema och dessutom finns det alltid nya bloggar att upptäcka.

PS. Fanny har gjort den fina headern, som ni gärna får låna i samband med att ni skriver om stafetten. DS.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

12 svar på ”Dags för ny bloggstafett”

Vad kul. Skicka gärna ett mail också, så att jag kan maila publiceringstid senare!

Vad spännande! Denna stafett ska jag absolut hålla utkik efter! (: Jag klurar för övrigt på om jag skulle kunna bidra med något, men jag klurar vidare tills åtminstone helgen skulle jag tro… Så jag får tid på mig att verkligen tänka igenom ett eventuellt bidrag!

Klart du ska vara med! Släpp all presetationsångest – det kommer att bli kul!

Kul! Det räcker så här, har mailen. Återkommer när det närmar sig med publiceringstid.

Stängt för kommentering.