Kategorier
Barnbokskoll Kulturkoll Romankoll Sakprosakoll Ungdomsbokskoll

Nu blåser vi i pipan – sportveckan är slut

anna-top

 

Sportandet fortsätter med full kraft runt om i Sverige men här på Kulturkollo är det dags att höja pipan och blåsa av.

Jag ska erkänna att jag gärna hade velat ha ett gäng aktiva idrottsmän och idrottskvinnors röster på bloggen den här veckan. Kontakter togs med mängder av atleter och ingen vill vara med, men vad gör det? Det blev en vecka fylld av intressanta och tankeväckande inlägg ändå. Vi har skrivit om hur intresset för läsandet bland unga kan få draghjälp av sport med fotboll och bandy som exempel. Lotta letar efter en stad med fler bokhandlar än gym, Carolina och Linda skrev om hur deras motionerande fiffigt kombineras med kulturintag och Fanny bevisar att boknörderi definitivt är en sportgren att räkna med. Markus Lutteman beskrev hur han går tillväga när han skriver biografier och Ulf Roosvald berättade om sitt arbete med När vi var bäst, mycket intressant att få läsa!

Jag själv hade sett en trevlig film om trevligt folk och Helena letade efter bra sportfilmer, hon funderar också på hur det ska gå med tävlandet i film som går av stapeln natten till måndag. Tisdagsutmaningens kommentarsfält fylldes med tips på bra vuxenböcker om sport, stort tack till alla som engagaerade sig! Några bloggare skrev också egna inlägg:

Yllet yrar

Bokhyllan i pepparkakshuset

Ladys library

Enligt O 

Dags att hämta andan – sportveckan är snart slut och det är dags för återhämtning. Bok i hand, filt på knä och nytt tema på gång. Häng med oss, imorgon bär det av till en helt annan verklighet!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.