Kategorier
Kulturkoll

Väldigt mycket vardag

Samtidigt som jag skriver det här har mina barn extra skärmtid och klättrar ändå runt på mig och ber om hjälp. Att sitta i karantän innebär visserligen mycket tid med familjen men NOLL tid för annat. Jag har haft ont i halsen i två veckor och börjar oroa mig för vad de ska tänka på jobbet egentligen. För även om det i sociala medier kan verka som att alla sitter isolerade på balar av toapapper så är det fortfarande en majoritet som är på jobbet i mitt fall i alla fall.

För att lätta upp stämningen fylls mitt flöde av humor, memes och överlevnadsstrategier. Jag har samlat några av de roligare.

Bildresultat för corona meme "how do you wish to pay"

Den här toalettpappersgalenskapen alltså. Importvaror som kaffe och choklad kan jag förstå, men toapapper??

Bildresultat för corona meme "how do you wish to pay"

Alltså, jag förstår att alla ni extroverta har problem. JAG tänker dock att hade jag bott själv hade ju detta varit drömmen, haha. Läsa, se på Netflix och götta runt i pyjamas.

Och apropå pyjamas:

Bildresultat för corona meme outfit

Och detta att folk som är sjuka plötsligt inte alls verkar reagera som vanligt.

Bildresultat för corona meme

Och den fullkomligt briljanta Hitler-versionen:

Detta är så mycket svart humor mitt i isoleringen.

Hur har ni det själva? Distansundervisning? Isolering? Jobb som ”vanligt”.

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.