Kategorier
Kulturkoll

Välkommen uteläsningssäsong

helena-top
När Kulturkollo föddes utnämnde jag mig själv till vår expert på balkongläsning och jag står fast vid det, jag har galna skills på området. I maj flyttar jag ut mig och katten på balkongen och sen sker all sådan aktivitet i hammocken där ute, fram till och med september. Så är det bara, år efter år – genom solsken och svinkyla.

Men det stannar naturligtvis inte där… Jag läser utomhus så snart jag kan få ner en stol i snön och så snart solen värmer minsta lilla i lä. På uteplatsen på husets baksida sitter jag från mars (=nu!), med filtar och ångande kaffe och lyssnar till vårfåglar och njuter av böcker tills den frusna nästippen tvingar in mig. Det är något särskilt med att läsa utomhus. Och av någon anledning minns jag läsupplevelserna från utomhus bättre än de andra, det måste vara något magiskt…

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

Ett svar på ”Välkommen uteläsningssäsong”

Magiskt är ordet! Jag har en trappa på landet som är i lä redan i mars. Där kurar jag och njuter!

Stängt för kommentering.