Kategorier
Romankoll Sakprosakoll

Sommarlov med Kulturkollo #Klassiker!

helena-top

Efter att ha läst Rebecca Solnits fantastiska Män förklarar saker för mig drabbades jag av ett galet behov av att läsa feministiska klassiker och främst Simone de Beauvoir. Därför har dessa båda klämt sig in bland sommarens tegelstenar.

Och så har jag ju hoppat på Lyrans utmaning, och där passar Ivan Denisovitj också in, en lagom tjock klassiker i sina bästa år och mitt första möte med Alexander Solsjenitsyn.

 

#sommarlovmedkulturkollo

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

2 svar på ”Sommarlov med Kulturkollo #Klassiker!”

Jag gick loss med tre klassikertips inne hos mig idag! Paula Fox – Förtvivlade människor rekommenderas varmt!

Den är jag väldigt nyfiken på, och den finns här hemma i bokhyllan. Tack för påminnelsen!

Stängt för kommentering.