Kategorier
Kulturkoll

Sommarlov med Kulturkollo #skugga

anna-top

image

Alltså väder. Finns det något tristare att prata om? Men nu är sommaren 2015 som den är och vädret har gjort att båt-sol-bad-läsapåenklippa har gått bort. Temperaturer runt 17-18 och vindar på över 10 m/s med ihållande kulingvarning – väst/nordväst – gör ingen i det här hushållet badsugen. Inte heller blir min text om #skugga den som jag trodde när jag valde ordet i maj. Jag tänkte mig att skriva om hur underbart det är att sitta på min veranda i skuggan och läsa halva dagen, jag tänkte mig att ta ett foto på vilstolen under äppelträdet där man lyssnar så bra på ljudböcker, jag tänkte mig att ha med något om min beppehatt som skänker mig skugga när vi sitter på en holme i fjorden och bara läser timmar i sträck. Nåja, vad är en bal på slottet?  Vi har tillbringat mycket tid i naturen ändå och alltsomoftast blir det vandringar i närområdet. En tur som bjuder fantasieggande och kuperad natur är Sundsbyleden här på Tjörn. Genom lövskog och dramatiska raviner, förbi skalbankar och med grottor att utforska så får man sig en varierad vandring. Och skuggspelet som dekorerar vår väg är så vackert! 

Inte stör det upplevelsen att de har smaskig fika på Sundsby Säteri också. Hembakt serverat i koppar med guldkant och med platser att sitta på i både sol och skugga.

#sommarlovmedkulturkollo

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

Stängt för kommentering.