Kategorier
Kulturkoll Sakprosakoll

Sommarlov med kulturkollo #uttryck

anna-top

Varning! Jag är en sällanläsare när det kommer till biografier och när det sedan är en bok skriven av en rockstjärna då är jag total rookie. Trots det så vågar jag mig på att tipsa om en rockbiografi. Kim Gordons Girl in a band passar otroligt bra in på dagens tag så det är svårt att motstå. #uttryck är ordet och som en röd tråd genom hela Gordons biografi går hennes behov av att få uttycka sig. Genom konst, text och musik, mode, film och skådespeleri får den lilla osäkra medelklassflickan från LA:s förorter som växte upp i sin sjuke brors skugga möjlighet att göra det som hon älskar mest av allt. Uttrycka sig.

“No Wave was at its core about pure expression.”

#sommarlovmedkulturkollo

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.