Kategorier
Kulturkoll

Sommarlov med Kulturkollo #bloggtips

carolina-top

Jag läser  många ungdomsböcker, och eftersom jag jobbar som skol- och barnbibliotekarie om dagarna så tycker jag att jag har hyfsad koll på åtminstone den svenska ungdomsboksutgivningen. För att ha det läser jag förutom Svensk Bokhandels vår- sommar- och höstboksutgåvor och boklistorna från Bibliotekstjänst givetvis mängder av bokbloggar.

Den blogg jag nog hittar de allra flesta tipsen på, och som har en otrolig koll på utgivningen av både engelskspråkig och svensk ungdomslitteratur är Anna på Boktycke. Hon rapporterar regelbundet kommande YA-utgivning, och intressanta titlar som kommer att översättas till svenska (och hur omslagen kommer att se ut) helt förutom det att hon läser mycket och skriver intressanta recensioner. Tack Anna för bra bevakning och en bra blogg!

 

#sommarlovmedkulturkollo

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Stängt för kommentering.