Sommarlov med Kulturkollo #bloggtips

carolina-top

Jag läser  många ungdomsböcker, och eftersom jag jobbar som skol- och barnbibliotekarie om dagarna så tycker jag att jag har hyfsad koll på åtminstone den svenska ungdomsboksutgivningen. För att ha det läser jag förutom Svensk Bokhandels vår- sommar- och höstboksutgåvor och boklistorna från Bibliotekstjänst givetvis mängder av bokbloggar.

Den blogg jag nog hittar de allra flesta tipsen på, och som har en otrolig koll på utgivningen av både engelskspråkig och svensk ungdomslitteratur är Anna på Boktycke. Hon rapporterar regelbundet kommande YA-utgivning, och intressanta titlar som kommer att översättas till svenska (och hur omslagen kommer att se ut) helt förutom det att hon läser mycket och skriver intressanta recensioner. Tack Anna för bra bevakning och en bra blogg!

 

#sommarlovmedkulturkollo

Comments are closed.