Sommarlov med Kulturkollo #hopp

carolina-top

Vi utforskar ju olika former av kultur här på Kulturkollo. Och dagens ord är “hopp”. Och nu ska jag berätta om när jag och oäkte maken stiftade närmare bekantskap med hoppkultur i  höstas. Vet ni att det finns en hel värld full av galningar?

Vi var i Berlin (för att springa maraton, men det är en helt annan och ganska smärtsam historia) och bodde på hotell Park Inn vid Alexanderplatz. Ett hotell med fyrtio våningar – vårt låg på 29:e våningen, (och det räckte bra tack så mycket tyckte oäkte maken) och det kändes som att vi kunde se halva Berlin därifrån. Precis utanför vårt fönster löpte två märkliga vajrar, och vi skojade om att det säkert var de vajrarna som gav hela huset stadga om det blåste.

Men ganska snart nästa morgon (vi hade kommit på kvällen när det var mörkt) så fick vi reda på vad de där vajrarna var bra för. Vi låg där i sängarna när det plötsligt med ett oooooooaaaaaaaaaaaaAAAAAHHH-skrik föll en människa utanför vårt fönster.

Men herregud! liksom. Hade vi sett och hört fel? Turist med för stor inför-maraton-ångest? 9-11? Skulle vi ringa någon? Göra något??

Men innan vi hade hunnit fatta några som helst vettiga beslut föll ytterligare en människa förbi utanför vårt fönster.

Förklaring: högst upp på Park Inn-skrapan finns det en fast anordning för base jump. Ungefär som bungy jump fast man kastar sig ut ifrån höga hus, iförd säkerhetssele fäst i  något slags starkt gummiband.

Och de där vajrarna? De var en del av den där base jump-anordningen.

Så det fortsatte att falla människor utanför vårt fönster. En del tysta, en del gallvrålandes. Väldigt märklig känsla.

Man kunde köpa biljetter i foajén till det där. De kostade ungefär 50 euro. Men vi tyckte det var tillräckligt spännande att springa maraton, så vi sparade de pengarna till Border Shop i stället.

base jump

base jump2

 

#sommarlovmedkulturkollo

4 comments
    1. Det hade ju faktiskt varit snällt om de gjorde det. Eller åtminstone lagt fram någon liten broschyr eller något papper eller något om det på bordet i rummet?

Comments are closed.