Kategorier
Kulturkoll

Att vara här och nu – lugnet lägger sig …

anna-top

22995858-origpic-5fff21
Bilden hämtad från webbshopen mokkasin.com

Usch jag tycker det är lite svårt att skriva så’na här inlägg som handlar om prylar. Någon kan ju tro att det handlar om smygreklam men jag lovar heligt och svär på (jag vet inte vad jag ska dra till med) att innehållet är mina helt egna preferenser och vad jag gillar. Jag gillar att färglägga nämligen och har så gjort i perioder i hela mitt liv. Jag är sorgligt okonstnärlig men uppskattar konst och att skapa med foto, färg och form i min scrapbooking.  Gillar man att fotografera och dessutom älskar papper så är det en perfekt hobby. Det som är fantastiskt är att man dessutom glömmer både rum och tid. Man bara är i nuet.

20121125_144613
Julkort pysslade för några år sedan.

Likadant är det med färgläggandet. Som barn kunde jag sitta timme efter timme och noggrant fylla i fält efter fält. Så fint att det nu har kommit ett stort gäng med vackra målarböcker som  vänder sig till alla åldrar. I våras började det med en jakt på Den hemliga trädgården och nu har jag kikat i (och köpt) den tuffa animorphia.  Där finns böcker för kattälskare, julälskare, Harry Potterfantaster och så många fler. Kolla gärna in utbudet själva. Ett enda litet köptips är att satsa på färgpennor av god kvalitet, gärna akvarellpennor. Då kan man, om man vill, gå på sina motiv med pensel när man färglagt klart. Dessutom är akvarellpennorna så mycket rikare i sitt pigment så de lönar sig i längden. Jag gillar Derwent – fantastiskt hållbara och färgrika pennor som håller att vässa många gånger.

 

Satsa på en lugn och skön långhelg! Färglägg!

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

4 svar på ”Att vara här och nu – lugnet lägger sig …”

Tack för tipset om pennorna! Sådana ska jag nog skaffa mig. Har ett par fina målarböcker nu, men är inte nöjd med vare sig tuschpennor eller vanliga färgpennor. De där verkar bra!

De är väldigt bra – garanterat! Man kan ju köpa en mindre ask än 36 om man vill testa sig fram …

Du övertygade mig om att beställa en målarbok och en ask akvarellpennor! Tog en billigare sorts pennor dock ~ vill se om detta är något för mig. Men känner att jag behöver vara lite mer här och nu, och har tröttnat på stickning och virkning vilket tidigare var en bra mindfulness-grej för mig.

Och precis som du skriver så är jag också oerhört okonstnärlig, men gillar att skapa ändå! Oftast genom matlagning men även i bloggen såklart. Nu blir det dags att färgskapa! 🙂

Härligt! Vilken bok valde du? Nu blir jag nyfiken på vilken, Harry Potter var fin!

Stängt för kommentering.