Kategorier
Kulturkoll

Twänner twittrar på Twitter och så jag (ibland)

helena-top

Twitter [twiʹtər]webbaserad tjänst för socialt nätverkande, grundad 2006 i USA av Jack Dorsey (född 1976) med huvudkontor i San Francisco.Twitter utgörs av mikrobloggar på vilka användaren publicerar textmeddelanden, tweets, bestående av högst 140 tecken. Längden motsvarar det maximala antalet tecken i ett SMS; meddelanden kan även skickas till profilsidan via mobiltelefon. (Nationalencyklopedin, Twitter)

Själv har jag haft Twitter sedan 25 mars 2011 kl 18:01 (för att vara exakt) och tydligen tog det mig två dygn innan jag tog mod till mig och skrev min första tweet, som blev så här intellektuell och djup:

twitter_1

Det går i vågor hur mycket jag är aktiv (tittar dock in dagligen) på Twitter, men jag är barnsligt (!) förtjust i allehanda sociala medier. Twitter gillar jag dock på grund av det begränsade antal tecken man har till sitt förfogande, att man kan följa vem man vill (FB i all ära men visst – i ärlighetens namn – blir man vän med alla kompisar, vänner, bekanta, svagt bekanta, men det är inte (väl?) speciellt socialt accepterat att lägga till random människa, vilket man faktiskt kan på Twitter). Det är på detta sätt jag fått en massa twänner, som de allra flesta delar min vurm för litteratur och kultur. På något sätt har jag fått ett egenvalt socialt umgänge som är sprunget ur ett och samma intresse. Inte sällan fortsätter twänskapen på FB där informationsutbytet kanske är något mer personligt.

Jag gillar också det extremt snabba flödet på Twitter och att man kan följa världen i realtid. Jag vet många som också använder forumet till större gruppdiskussioner, men jag har ibland svårt att hänga med i dessa diskussioner (någon missar en tagg så hamnar den utanför m.m.). Särskilt gillar jag naturligtvis alla boktips man kan få av alla twänner och hashtaggar som är extra kära är #lästips #boktips #boblmaf. Det händer dock att hamnar i dialoger, som nu i efterhand kan te sig både märkliga och underhållande:

twitter_konv

 

På förekommen anledning (detta inlägg) fann jag idag en funktion på Twitter som möjliggör det för dig att ladda ner hela ditt tweetarkiv (Inställningar – Din data på Twitter – Ditt Twitterarkiv). Så utan att du har bett om det, så kommer här en snabb genomlysning av mitt Twitteranvändande under mina fem Twitter-år (japp i ren hybrisanda gör jag detta, så läs på egen risk vidare).

twitter_2

Tja, vad visste jag då? Forumet är allt annat än osocialt. Sen kanske det fortfarande är en besvikelse att följa undertecknad, vad vet väl jag?!

Om träning

Skärmavbild 2016-01-31 kl. 15.16Skärmavbild 2016-01-31 kl. 15.09

träna2 träna

Bokrelaterat

Just denna tweets kan med fördel också hamna under rubriken “Say what?”:

Skärmavbild 2016-01-31 kl. 15.07

Skärmavbild 2016-01-31 kl. 14.52twitter14

En historisk återblick på min stora sociala kompetens (helst när man ska prata utrikiska):

Skärmavbild 2016-01-31 kl. 15.02

Skärmavbild 2016-01-31 kl. 16.23  123

Skärmavbild 2016-02-03 kl. 17.28.56

Skärmavbild 2016-02-03 kl. 17.32Skärmavbild 2016-02-03 kl. 17.31

Till Bokmässan går vi för att inspireras, mingla, knyta kontakter och får koll på kommande utgivning… visst?!

Skärmavbild 2016-01-31 kl. 16.26

Say what?

Skärmavbild 2016-01-31 kl. 15.11Skärmavbild 2016-01-31 kl. 14.58

Möjligtvis talande för hela detta inlägg:

sist_tw

Skärmavbild 2016-01-31 kl. 16.24 Skärmavbild 2016-01-31 kl. 16.25

Har du orkat dig igenom hela detta inlägg, så tack (och jag tycker lite synd om dig)! Jag vill också passa på att tacka Twitter för att ha skänkt mig alla twänner, vänner, folk och fä – tack!

[box style=”rounded” border=”full”]Kulturkollarna på Twitter 
Kulturkollo
Anna – Carolina – Fanny – Helena
Linda – Lotta – Ulrika – Viktoria[/box]

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

6 svar på ”Twänner twittrar på Twitter och så jag (ibland)”

Trots att jag inte twittrar längre var det roligt att läsa dina “best of” 😛 Jag hade twitter ett tag men jag blev så stressad av det, det hände så mycket och folk retweetade andra och loggade man inte in varje minut så kunde man ha missat något “livsviktigt”.

Jag håller mig till andra sociala medier istället och gillar att det finns så mycket olika att välja på 🙂

Jag hänger med i hur du tänker. Jag hade samma känsla tills jag konstaterade att det är ok och får vara så – flödet flödar på utan kontroll. Just nu tror jag att jag mest är aktiv på Instagram – gillar bildmediet.

Använder Twitter ibland och då ganska intensivt. Tjusningen (och det som också är skitjobbigt) är att vem som helst kan nå dig. Det kan bli en ganska hård ton. Samtidigt kan det också vara riktigt roligt, vad vore till exempel Mello utan twitter?

Jag kan hålla med – höll ett vakande öga igår kväll minsann. Annars håller jag mig dock främst i snälla boknördar-sfrären och där blir det sällan otrevligt.

Håller också koll på vissa event och program på Twitter nästan mer än “på riktigt”. Älskar t.ex. när Sherlock-experten Mattias Bostöm live-twittrar till programmen.

Haha, känner så igen vissa av dina tweets. Kunde varit jag själv. Har insett att jag twittrar orimligt mycket om pendling och trafik för att vara ett bokbloggarkonto t ex… Är ju då jag har tid att kolla twitter å andra sidan också, i väntan på bussen..

Stängt för kommentering.