Kategorier
Kulturkoll Lyrikkoll

Farväl till Bodil Malmsten

linje-kulturkollo

 

 

Det var inte du
Kniven i hjärtat
Den vrids om
Det kommer alltid
att vara inte du

Så skriver Bodil Malmsten i sin diktsamling Det här är hjärtat om sin kärlek som inte finns längre. En annan dikt handlar om hur prästen försöker trösta henne genom att säga att hon kommer att träffa den som lämnat henne efter döden. Om hon tror. Det gör inte Bodil Malmsten, men kanske är det så att de möts nu. Det är de kvarblivna som lider, inte de avlidna, påpekar hon i samma samling och nu är hon ingen kvarbliven längre, men vi är många andra som är det.

Hon lämnar så mycket klokskap och så många tankar efter sig. Fram till alldeles nyligen twittrade hon nästan dagligen och få författare kunde som hon uttrycka sig på 140 tecken.

Skärmklipp

Bodil Malmsten har avlidit 71 år gammal, en ordkonstnär har tystnat.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.