Kategorier
Kulturkoll

Om detta vore ett bekännelseinlägg

helena-top

Missförstå mig rätt. Jag tycker inte att man ska skämmas för någonting och kanske (förhoppningsvis) är ni en majoritet ni som står upp för varenda bok, varenda TV-serie eller älsklingsfilm. Förhoppningsvis är det så. Jag vill ha detta sagt.

Jag ser mig själv som en person som vågar stå upp för mig själv och för andras rätt att vara som man vill, se ut som man vill etc etc. Ändå – ä n d å – finns det saker som jag helst inte vill erkänna. Hade jag skrivit ett bekännelseinlägg – vilket jag för allt i världen inte skulle våga – hade jag nämnt att när jag läste (eller försökte läsa) Fifty shades of crap (förlåt!) så satte jag inte upp den på “läser just nu” på något socialt medie inklusive min blogg. Jag slutförde dock inte boken på grund av crappigheten, så boken kom inte heller med på lästa böcker-listan. Jag skulle dock kunna erkänna att jag totalt slukade Twilight-serien och de första filmerna och inte förrän diskussionen om stalker-tema m.m. dök upp i mitt flöde så fattade jag att nej, helt ok var de ju inte.

Hade jag skrivit ett bekännelseinlägg så skulle jag kunna skriva om alla de TV-serier som jag inte kan låta bli att följa, som The Vampire Diaries, Teen Wolf och allehanda housewife from whatever. Jag skulle också kunna nämna alla de kändisar som jag kollar in på Instagram, utan att följa dem (jag blir så trött på mig själv!).

Hade detta varit ett bekännelseinlägg så kunde jag nämna Justin Bieder. J u s t i n  B i e b e r hörrni! Plötsligt så släpper grabben ett album som gör att min självbild ruckas. Jag dansar loss till Biebers senaste. Jag skulle kunna erkänna det, men det skulle totalt förändra den bild jag vill förmedla av mig själv. Jag är ju indiebruden, eller?!

Nu vågar jag dock inte skriva ett bekännelseinlägg, så jag slipper att erkänna dessa saker. Jag kan fortfarande spegla mig i min egenhändigt överreklamerade intellektuella självbild och låtsas att jag bara tänker kvalitet i mitt kultururval och att jag bara konsumerar kultur avsett för min målgrupp. För trots att ser jag mig som en person som inte tar till – eller behöver – skämskudden, så får min enda bekännelse bli att så är nog faktiskt fallet.

Foto: “Typewriter B/W….now write the story.“av THOR (CC BY 2.0)

 

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

4 svar på ”Om detta vore ett bekännelseinlägg”

Alltså – det här med Justin Bieber? Vi är ju tydligen supermånga som plötsligt fastnar för hans musik i och med nya albumet? Jag tycker dock det mest är kul – han utvecklas till det bättre, hörrni! 🙂

Vampire diaries ja, det är väl något jag borde skämmas över också, men jag vägrar 🙂 Att Justin Bieber också letat sig in på min lyssningslista däremot det talar jag gärna tyst eller inte alls om. Var du tvungen att ta upp det Fanny?

hahaha jag veeet! T.o.m. mina kids tycker det är pinsamt…

Stängt för kommentering.