Kategorier
Kulturkoll

Loving Vincent

Lotta

Loving Vincent är ett minst sagt häftigt projekt. Det är en film som berättar om Vincent Van Goghs liv.  Historien är tagen från 800 brev som konstnären själv skrev och vi får möta viktiga personer ur hans liv och från hans målningar. Men vad som är så speciellt med den här filmen är att varje filmruta är en oljemålning på duk, målad med samma teknik som Vincent själv använde. Varje sekund i filmen består av 12 oljemålningar. Vilket arbete!

Bakom projektet står Breakthru Films och Trademark Films.  Filmen har delvis finansierats som ett kickstarter-projekt där ett stort antal konstnärer har utbildats i den rätta tekniken och jobbat med filmen i flera år. Filmen är den första i sitt slag och till hösten hoppas man att den ska vara klar. Du kan följa arbetet på filmens Facebooksida.

Så här säger skaparna själva om filmen:

[quote]Vincent wrote in his last letter: “Well, the truth is, we cannot speak other than by our paintings”, and that is what we are doing – letting his paintings tell the story of what the painter had inside his heart, and ultimately, what happened to him.[/quote]

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.