Kategorier
Kulturkoll

En vecka i Nederländerna

Linda
Till helgen åker jag och Anna till Amsterdam på litteraturresa till Amsterdam, som arrangeras av Breakfast Bookclub. Förra året vid den här tiden var vi i Helsingfors, men fler kulturtantsresor har det inte blivit för mig. Ännu.

Nederländerna alltså. Förra gången jag var där var jag alldeles för liten för att ha någon koll alls. Faktiskt har jag ingen relation alls till landet, mer än att jag har obefogat svårt för dess fotbollslandslag.. Jag tänker, som många andra säkert, på tulpaner, ost, kanaler horor och hasch. Anne Frank och Vincent van Gogh kommer också upp i huvudet.

För att bli ordentligt förberedda inför resan har vi övertygat våra kollegor på Kulturkollo om att ägna veckan åt just Nederländerna, eller Holland som många lite slarvigt kallar det. På samma sätt som England endast är en del av Storbritannien är Holland en del av Nederländerna. Faktiskt bara 16% av ytan om man ska tro Wikipedia, men med 40% av befolkningen. Trots att mycket i veckan kommer att kretsa runt Amsterdam, har vi (jag) ändå valt att kalla vårt veckotema för Nederländerna. Jag är inte bara boknörd och språkpolis — jag är besserwisser också.

Välkommen till den här geografiskt inriktade veckan, men liverapport från Amsterdam de sista dagarna.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.