Kategorier
Kulturkoll

Dra ner rullgardinen, tack!

carolina-top

Näktergalar sjunger, solen strålar, frukträden blommar, allt är ljust ljust grönt och naturen är sitt allra finaste. Livet ska leka, och sommarlovet och semestern står alldeles runt knuten. Vad gör då vi på Kulturkollo? Fröjdas vi? Näpp. Icke. Vi tycker det är ett alldeles utmärkt tillfälle att smälla till med en negativ vecka. Som lite motvikt till allt det där ljusa och vackra, glada och våldsamt positiva, liksom. Vi vill få gnälla och vara svartsynta, såga usla böcker och klaga över kalkonfilm. Vi plockar alltså fram våra vassaste näsor och elakaste pennor och klagar loss, hela veckan.

Fast alldeles omöjliga är vi inte. Vi kallar veckan för Hiss och diss och tillåter trots allt en eller annan hyllning också.

Vi kommer att ge er värsta-10-listor, morra över fiktiva karaktärer vi inte tycker om, undra hur alla kan tycka att den där upphaussade boken är så himla bra och rota fram allt möjligt uselt till allmän beskådan.
Är du trött på det där evinnerliga näktergalsflöjtandet? Sugen på att dra ner rullgardinen och stänga ute den där ”häääärliga majsolen”? Vara lite negativ? Häng med oss i veckan som kommer!

 

Bild: Grumpy av Mr Nixter (CC BY NC 2.0)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

6 svar på ”Dra ner rullgardinen, tack!”

Ja, här tar vi vara på våra särskilda begåvningar 🙂
”Carolina, inte ska du sitta där ensam i hörnet med motorsågen? Kan du inte komma ut hit i ljuset med oss andra lite?” ”OK. Om jag får vara arg offentligt, så.”

Men då är ju vårt tema i stället helt i linje med vädret! Spot on, regna på!

Stängt för kommentering.