Kategorier
Kulturkoll

festen är slut för länge sen

helena-top

När alla vännerna gått hem och festen är slut för länge sen och man ligger ensam i sin säng. När alla vännerna gått hem. När alla vännerna gått hem och dörren har stängts igen och mörkret det skrämmer igen. När alla vännerna gått hem. Då börjar man tveka att ta nya tag. Ensam i världen, här är jag! Är jag stark eller svag? Det spelar ingen roll… Det spelar ingen roll. Är det månne någon som kan sin Gyllene tider så ja, texten är hämtad ur deras ”När Alla Vännerna Gått Hem” (1981).

Så var festen slut. Alla vänner har gått hem och nu sitter vi här med söndriga poms poms, luggslitna fjäderboar, konfetti i drivor på golven och månne ett fall för skuldfällan då vadslagningen inte gick vår väg. Hur lätt är det att tvätta bort neonsmink? Hur många bubblor är det i en champangeflaska? Vann rätt låt? Många frågor lämnar vi nu vidare till nästa års schlageryra.

I veckans utmaning frågade Viktora efter den bästa schlagerlåten genom tiderna och vi fick massor av fantastiska svar. Veckans Livet är en schlager avslutar vi genom att bjuda på denna spellista som ni tillsammans har skapat. Tack för all medverkan!

Foto: ”after the street party” av Victor Bezrukov

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

Ett svar på ”festen är slut för länge sen”

Stängt för kommentering.