Kategorier
Evenemangskoll

Livet är en schlager

linje-viktoria

Så är den här, finalveckan! Hela våren har folk peppat över hela Europa inför det här och många sitter nog nu även och minns förra året. Då Sverige och vår egen Måns tog hem hela klabbet! I Lund togs han emot som en hockey-spelare och hyllades av tusentals personer på Stortorget. Precis som sig bör. Även på Kulturkollo kör vi naturligtvis Schlagertema hela veckan men väljer att bredda konceptet något till att omfatta mer än bara schlagermusik. För visst är det som Jonas Gardell esäger, att hela LIVET ÄR EN SCHLAGER! Så förbered er på massor av nostagiska inlägg kryddade med glitter och glamour. Textanalyser och melodiösa inlägg. Själv är jag inte någon stor Mello-fantast men har i många år haft ett citat av Kylie Minough som livsmotto: ”If there is an occasion to sparkle, one should sparkle!” Och är det något tillfälle det passar så måste det ändå vara när det är dags för Mello-final. Så plocka fram paljetterna, skumpan och tävlingsinstinkten för nu kör vi!

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.