Gå på museum!

Vintern här i Göteborg har hittills inte bjudit på några möjligheter till vintersport, vilken tur då att det finns så många spännande museér att besöka! Jag är väldigt svag för Konstmuseet på Götaplatsen och Röhsskas designutställningar lockar alltid men nu ska jag puffa för Göteborgs stadsmuseum.

I deras permanenta del så kan man följa Göteborgs födelse, staden fyller ju snart 400 år och det är en spännande berättelse som möter en när man vandrar genom salarna. Göteborg på 1600-talet var på en del sätt en annan stad än den vi möter idag och på andra sätt en väldigt lik. Bilden ovan är hämtad från en av Göteborgs stadsmuseums fina tillfälliga utställningar: Göteborgs garderob. I den lär man känna historien genom de kläder som människor i staden burit och kläder är ett så fantastiskt sätt att komma personerna lite närmre. Jag rekommenderar alla som är intresserade av historia, men också alla ni som gillar mode, att ta en sväng till Ostindiska kompaniets lagerlokaler vid stora hamnkanalen. Så värt! 

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →