Kategorier
Kulturkoll

Sämst, och bäst

carolina-top

Hiss och diss-veckan ägnar vi alltså åt ytterligheterna. Vi jublar, och vi sågar, applåderar och buar. Antingen eller, eller både och. Därför går veckans utmaning ut på att du ska blicka tillbaka något år och hitta både hiss och diss. Litegrann är det som i årsskiftestider när alla vi bloggare rullar oss i årsstatistik och årsbästalistor, fast nu kör vi en kort och snabb halvlekskoll:

  1. Berätta om den bästa kulturupplevelsen du haft under det senaste året! Bok du läst, film du sett, något på scen som var alldeles magiskt…. Hylla, hissa, beröm!

  2. Och berätta om den sämsta kulturupplevelsen du haft under senaste året! Uslaste boken, värsta kalkonfilmen, pinsammaste föreställningen… Plocka fram stora motorsågen, bara!

Svara i egen blogg, på instagram eller i kommentarerna nedan. Glöm bara inte att länka, hashtagga (#kulturkollo) eller lämna en rad nedan så att vi kan hitta din text eller bild!

 

Bild: pixabay

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

18 svar på ”Sämst, och bäst”

Var det hissa som var det svåra, alltså? Nu ska jag kolla in era svar!

Hiss för Hönan som drömde om att flyga av Sun-Mi Hwang. Diss för Loes Doppler. Det är så förlegat med män som dumpar hem och barn på hustrun för att upphöjt pilla sitt navelludd.

”för att upphöjt pilla sitt navelludd”… 😀 :D. Ja, eller karva loss på en helt meningslös totempåle! Fast jag gillade Doppler ändå.

Kanske är det för att jag just nu är föräldraledig som jag inte drog på smilbanden en enda gång under första halvan av boken. Men jag gillade Düsseldorf – han hade i alla fall anständigheten att vänta ut sin hustrus död innan han tog igång med sitt grandiosa sorgeprojekt.
Jag förmodar att du och jag läser samma kurs…

Aha! Lät ju som en intressant kurs, dock! Men nä, jag råkade bara läsa och skriva om den samtidigt 🙂

Stängt för kommentering.