Kategorier
Kulturkoll

On the road

Linda
Vi ger oss ut på vägarna i veckans tema som fått namnet On the road. Kanske efter boken med samma namn av Jack Kerouac eller kanske efter den låt som snurrat i min hjärna när planerat detta tema, Willie Nelsons gamla slagdänga On the road again. Inte lika creddigt alls. Sommaren betyder för många just att ge sig ut på resor. Långt bort, eller väldigt nära. Vi håller oss ute så mycket vi bara kan under denna den ljusa och varma (-re) årstiden.

För min del blir det hemmasemester i år, men med tv:ns hjälp tar vi oss under några veckor till Frankrike och EM i fotboll. Med hjälp av böcker och filmer går det att resa på annat sätt. Följ med oss ut och bort, eller varför inte på en inre resa?!

 

PS. Jag måste erkänna att jag borde läst On the road när jag var ung och kanske också bytt kön innan läsningen. Det är ingen bok för medelålders lärarinnor, men väl för dennes elever.DS.

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

2 svar på ”On the road”

Kul tema! Även om jag föredrar Canned Heats On the road again framför Willie Nelsons med dito titel. Men nu kommer jag ju att ha båda på hjärnan resten av dagen (eller veckan), så det spelar ingen roll 😉

Willie Nelson är ingen favoritlåt, utan en plåsterlåt.

Stängt för kommentering.