Dagens kulturkollotips: Pettson och Findus-utställning på Kulturen i Lund

linje-ulrica

Idag vill jag tipsa om ett smultronställe i Lund som jag besöker ganska ofta. Det handlar om Kulturen. Här kan man besöka olika utställningar inomhus och utomhus. Parken (friluftsmuseet) är dessutom väldigt vacker och därinne finns både en trevlig lekplats och ett mysigt café.

Just nu är det som lockar allra mest en väldigt fin lekutställning där hela miljön från Pettson och Findus-böckerna har byggts upp. Missa inte den om du har vägarna förbi Lund och har barn i lämplig ålder. Det här är ingen utställning där man bara tittar – även om det finns gott om vackra bilder/miljöer ur Sven Nordqvist böcker att njuta av – nej, här kan barnen klä ut sig till karaktärerna ut böckerna. De kan laga mat i Pettsons kök eller klättra upp på vinden och åka rutschkana ner. De kan snickra och uppfinna i verkstaden eller fiska i sjön.

Ja, och leta mucklor förstås!

2016-05-21 18.42.50

 

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →

4 tankar på “Dagens kulturkollotips: Pettson och Findus-utställning på Kulturen i Lund

  1. vill bara tillägga att på kulturens hemsida så står det att utställningen riktar sig främst till barn mellan 5-9 år. Vi var där med vår son på 3 1/2 och det passade honom alldeles utmärkt! Vi har läst mycket Pettson också men kan nog mer tycka att utställningen riktar sig mot 4-7 år. Väldigt trevligt och härlig miljö utomhus!

  2. Hej! Vad kul att ni gillar vår Pettson och Findus-utställning! Det står ända fram till 3 september 2017.

    Hälsningar Maria Bohlin, informatör på Kulturen i Lund

Kommentarer är stängda.