Kategorier
Kulturkoll

Dagens kulturkollotips: Afternoon tea i Lund

carolina-top

En av mina bokcirklar är mycket liten och exklusiv: vi är bara tre. Dessutom träffas vi bara två-tre gånger om året, och då alltid med afternoon tea. Och vi läser Jane Austens böcker, eller ibland spin-offs på dem typ Huset Longbourn, eller biografier om Jane Austen, och när vi träffas brukar vi se någon filmatisering av den aktuella boken. Mycket trevligt, det hela. Och rätt nördigt kan erkännas.

Nå – i vintras träffades vi på ett ställe som jag nu måste tipsa er om: TeKulturen i Lund på Slöjdgatan 13. Det är en tebutik som också har servering, och de har afternoon tea med hembakade scones (mycket goda kan jag intyga!). Det är den lilla sortens tebutik med en kunnig innehavare som tycker om att prata om tesorterna och hur de bör intagas. Vill man går det också att boka in en teprovning för ett sällskap, men alla dagar finns veckans te färdigt för provsmakning i en kanna.

tekulturen

Vilken perfekt inramning för en Austenbokcirkel! Och för andra bokcirklar! Eller bara mysiga fikastunder! Eller bara teinköp, detta viktiga inslag i livet. Missa inte den här lilla butiken som ligger i närheten av polishuset i Lund.

(Bild från TeKulturens hemsida)

Dagens_liten

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

8 svar på ”Dagens kulturkollotips: Afternoon tea i Lund”

Åh, jag gick förbi där varje dag när jag jobbade på bibliotek i Lund och tillslut gick jag in och köpte ett te till en vän, mer blev det inte, men jag tyckte om att gå förbi där och jag tyckte om det lite inbodda intrycket i butiken. Inte så tillrättalagt. 🙂

Ja, precis så känns det: inbott, mysigt och annorlunda.

Stängt för kommentering.