Kategorier
Evenemangskoll Kulturkoll

Alla dessa böcker och hur vi bär dem

linje-ulrica

Det är bokmässa.
Kan hända råkar vi handla en bok.
Kan hända handlar vi böcker i drivor …
Om vi har tur så får vi böcker  på minglet, bokfrukosten eller bloggfikan.

Men hur får vi hem våra skatter? Ryggsäck är självklart för många. Rullväskor är också ett smart alternativ.

Men först! Först stoppas boken ner i en påse.

En enkel sak kan tyckas? Men nej, de finns i alla möjliga varianter, färger och modeller. En av de mest eftertraktade på årets mässa var Svenska förläggarföreningens ”Bokälskare mot rasism”-kasse med Ellen Ekmans härliga illustration på.

Här kommer en hyllning till bokpåsen. Dessa påsar och kassar är fångade i mässvimlet. Vilken är din favorit (från årets mässa eller tidigare år)?

 

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

8 svar på ”Alla dessa böcker och hur vi bär dem”

Härligt bildspel! Min favorit rent utseendemässigt är nog VI-papperspåsen. Men om man ska tänka ergonomiskt och bekvämlighetsmässigt så funkar inte ens de fina tygkassarna – då är det bara ryggsäck som gäller.

Nej, i längden är det ju absolut bäst att bära på ryggen. Men många kassar är så fina att man måste ta dem ändå. Och stoppa ner i ryggsäcken 😉

Jag bär i rygga … och i kassarna från Tukan och Nypon. Inte bara för att jag har koppling till förlagen, det är bra kassar! Håller länge och är smidiga att knöla ihop. I år tackade jag nej till påse från Piratförlaget och UR, alldeles för klumpiga. En Gudrun-kasse är ju alltid fin också! Det har jag väldigt många hemma … Vilken rolig vinkel på Bokmässan 🙂

Jag gillar verkligen Bokmässans egna kassar! Har den fina lila från 2014, och den vi fick i år och tycker mycket om dem 🙂 Dessutom är de ju riktigt rejäla och välsydda = tåliga för stora skördar.

Sedan hade jag en fin, svart och turkos, från Akademibokhandeln för några år sedan med ett utdrag ur Strövtåg i hembygden på, men den slet jag ut så den blev alldeles noppig och fransig…

Jag har en jättefin med igelkottar på också som någon på mammas jobb sydde men den börjar också sjunga på sista versen tyvärr. Den har burit många böcker!

Sedan får jag slå ett slag för Indiskas påsar som man blir erbjuden att köpa för en tjuga (tror jag) istället för plastpåse. De är inte supersnygga, kanske, men tanken är god!

Bokälskade mot rasism var sååå fin! Sörjer att jag inte fick tag på någon i år, får hålla utkik på Tradera!

Ja, jag har också ett par sådana från tidigare år. De är bra!
Annars är mina favoriter bokkassarna från Strand i NY. Och så har jag en hel drös som min mamma har sytt i olika snygga tyger.

Stängt för kommentering.